سلام عرض میکنم به کاربران وب درس ! در این مطلب معنی شعر گردآفرید رو برای شما قرار دادیم که همون معنی شعر درس سیزدهم فارسی دهم هست ! این شعر ، شعر جالبی هست و در مورد داستان دختری است که درمقابل سهراب میجنگد و … بریم ادامشو این زیر بخونیم :) !
آشنایی با گردآفرید (ویکی پدیا)
گُردآفرید یا گُردآفرین پهلوان زن ایرانی و دختر گژدهم است. در داستان رستم و سهراب گردآفرید با سهراب رزم کرد و به دست او گرفتار شد ولی توانست خود را با تدبیر از دست سهراب برهاند. گُردآفرید نخستین شیرزن حماسۀ ملی ایران است. گردآفریدِ دلربا و چالاک با این که در شاهنامه حضوری کوتاه دارد و شکست هم میخورد، بسیار برجسته است و یکی از گیراترین زنان شاهنامه. وی را میتوان مانند فرانک، ارنواز و شهرناز، نمونۀ زن اصیل ایرانی دانست… خب بیخیال این داستانا ! بریم معنی درس رو بچسبیم و وقت شریف شمارو نگیریم .
راستی اگه پاورپوینت ادبیات فارسی دهم درس ۱ تا ۱۸ میخواید ! اینجا کلیک کنید
برای آشنایی با این فایل به این فیلم توجه کنید!
معنی شعر درس سیزدهم فارسی دهم گرد آفرید
ما در یک فایل PDF هر چی که این درس داشت رو زیر و رو کردیم براتون ! معنی تک تک بیت های شعر ! آرایه ها ! نکاتی که لازمه بدونید ! معنی کلمات ! و در آخر آموزش آرایه ها و نکات دستوری این درس ! باز هم مثل همیشه ! برای آشنایی بیشتر یک بیت رو به عنوان نمونه قرار میدیم ، بدانید و آگاه باشید که بقیه ابیات هم به همین شیوه ترجمه شده اند ! نمونه معنی درس سیزدهم فارسی دهم :
بیت ۸ : که گردان کدامند و جنگآوران دلیران و کارآزموده سران؟
کار آزموده کن ایه از باتجربه ، سران مجاز از فرماندهان ، کارآزموده : با تجربه در جنگ ، کار مجازاً جنگ ، سران: فرماندهان و جنگجویان بزرگ ، کار آزموده سران ترکیب وصفی مقلوب ، که گردان کدامند و جنگ آوران: مضمون مبارز طلبی و هل من مبارز… ، آیا بیت استفهام انکاری دارد ؟ خیر.
معنی روان : که چه کسانی پهلوانان ، جنگاوران، دلاوران و سرداران با تجربه هستند؟
نمونه دوم معنی شعر درس سیزدهم فارسی دهم :
بیت ۹ : چو سهراب شیراوژن او را بدید بخندید و لب را به دندان گزید.
شیراوژن: شیرافکن و کنایه از شجاع و دلاور ، اوژن : افکن ، اوژن همیشه به صورت ترکیبی به کار رفته . دهخدا آن را از مصدر اوژندیدن/اوژنیدن و معین آن را از اوژنیدن دانسته. ، لب به دندان گزیدن : کنایه از متعجب شدن. لغتنامه یکی از معنی های لب به دندان خاییدن را تعجب دانسته ؛ دو دیگر غضب و ندامت . ، بخندید حالت تمسخر و ریشخند دارد .
معنی : وقتی سهراب دلاور اورا دید خندید و تعجب کرد.
دانلود معنی شعر گردافرید درس سیزدهم فارسی دهم + آرایه ها
معنی درس اول فارسی دهم
گام به گام کتاب کار زبان یازدهم
گام به گام شیمی دوازدهم
گام به گام نگارش یازدهم
گام به گام انسان و محیط زیست یازدهم
گام به گام دینی دهم