


به نام چاشنی بخش زبان ها ! حلاوت سنج معنی در بیان ها ! سلام عرض میکنم به کاربران وب درس ! در این مطلب معنی شعر درس اول فارسی یازدهم نیکی + آرایه ها رو برای شما قرار دادیم ! شعر نیکی فارسی یازدهم از بوستان سعدی در کتاب آورده شده که دارای ۱۷ بیت هست و تقریبا شعر طولانی هست ولی داستان جالبی داره 🙂 ! خوبه یه توضیحاتی در مورد شاعر معروف این شعر بدیم :
معنی شعر درس اول فارسی یازدهم نیکی + آرایه ها
سعدی شیرازی شاعر و نویسنده توانمند ایرانی قرن هفتم هجری قمری بوده است . با همه بزرگی نام از احوال سعدی اطلاع چندانی در دست نیست و این بر میگردد به این خصلت ایرانیان که در ثبت وقایع و احوال افراد سهل انگارند. سعدی هم در شعر و هم در نثر ، سخن فارسی را به کمال رسانده است . در تاریخ ادبیات ما سعدی جزو نوادر می باشد و سبک او مورد تقلید بسیاری از گویندگان واقع شده است. شعر ستایش هم شعری با عنوان چاشنی بخش زبان هاست که از کلیات دیوان ، وحشی بافقی برای شما آورده شده ! بریم سر اصل مطلب !
می توانید به ویدیو تهیه شده از پاورپوینت درس اول ادبیات فارسی یازدهم شعر ستایش نیز توجه فرمایید و در صورت تمابل دانلود کنید !
معنی شعر درس اول فارسی یازدهم نیکی + شعر ستایش
ما در قالب یک فایل پی دی اف معنی تک تک بیت های این دو شعر رو برای شما آوردیم که هر بیت خیلی مفصل از لحاظ قلمرو فکری ، قلمرو ادبی و قلمرو زبانی بررسی شده است . می توانید نمونه معنی شعر درس اول فارسی یازدهم و ستایش رو اینجا ببینید :
۱) بیت از ستایش : به نام چاشنیبخش زبانها حلاوتسنج معنی در بیانها
◀قلمرو زبانی: چاشنی بخش و حلاوت سنج : مرکب (غیرساده) ، حذف فعل به قرینهی معنوی ، زبان و بیان: تناسب ، چاشنیبخش: مزه دهنده در اینجا آنچه برای اثر بخشی کلام به آن اضافه شود. ، حلاوتسنج: شیرینی بخش,دلپذیری و لذت بخش بودن ،بیت را میتوان بهصورت دو جمله، بازگردانی کرد: به نام خداوندی که حلاوتسنج معنی در بیانها و چاشنیبخش زبانهاست، سخنم را آغاز میکنم.
بیت بر روی هم، یک جملهی مرکب (غیرساده) است.
✅قلمرو ادبی:
زبان مجاز از سخن ، چاشنیبخش زبانها (سخنها): حسآمیزی ، حلاوتسنج معنی در بیانها: حس آمیزی ، زبان و بیان مراعات نظیر، چاشنیبخش: مزه دهنده، کنایه از ارزشمند کننده ، بین چاشنی (مزه) و حلاوت، مراعات نظیر هست.
✴️قلمرو فکری:
به نام خدایی سخنم را آغاز میکنم که نام و یاد او، ارزشدهندهی سخن است وباعث اثر بخشی کلام می شود به نام خدایی که موجب شیرینی ودلپذیری کلام میشود.
نمونه معنی شعر درس اول فارسی یازدهم
بیت اول شعر نیکی : یکی روبهی دیدبی دست وپای ، فروماند درلطف وصنع خدای
بررسی قلمرو ها
?قلمرو زبانی:
یکی:اسم مبهم ونهاد ، روبهی:اسم ناشناس«ی»نکره ، بی دست وپا:صفت مشتق مرکب ، روباه بی دست وپا:ترکیب وصفی ومفعول ، فروماند:فعل پیشوندی،تعجب کرد،حیران شد ، لطف:مهربانی،احسان ، صنع:آفریدن،آفرینش،احسان و… ، درلطف وصنع:متمم قیدی ، لطف وصنع:ترادف ، دست وپا:تناسب ، بیت دوجمله ی مستقل ساده است
?قلمرو ادبی:
دست وپا:مراعات نظیر
?قلمرو فکری:
شخصی روباه بی دست وپایی دیدو درلطف وآفرینش خداونددرمانده وحیران شد.
همانطور که میبینید سیرتاپیاز هر بیت شعر رو بررسی کردیم 🙂
خب رسیدیم به دانلود ! وب درس سعی میکنه نهایت کیفیت رو برای فایل هایی که در دسترس دانش آموزان و معلمان قرار میده در نظر بگیره
هزینه ای که وب درس بابت محصولات میگیرد به دلیل هزینه های سایت و سرور و …. می باشد و دبیران هزینه ای دریافت نمی کنند .
دانلود معنی شعر درس اول فارسی یازدهم و آرایه ها
معنی درس اول فارسی دهم
گام به گام کتاب کار زبان یازدهم
گام به گام شیمی دوازدهم
گام به گام نگارش یازدهم
گام به گام انسان و محیط زیست یازدهم
گام به گام دینی دهم
7 دیدگاه. Leave new